Autor Vlaďka Hýblová

Plánujete permanentní make-up rtů? Na co byste se měla připravit!

Autor Vlaďka Hýblová

Zveřejněno 12. 2. 2020

Rty, jako důležitou součást obličeje chce mít každá žena krásné. Permanentní make-up rtů je způsob jak rtům dodat tvar, krásně je probarvit a tím zlepšit celkový výraz. Pokud se chystáte na aplikaci permanentního make-upu rtů v mém studiu, zde Vám přináším krátký vhled na co se připravit. 🙂

Aplikaci permanentního make-upu rtů provádíme zpravidla na dvě sezení. Ve výjimečných případech, většinou kvůli Vašemu zdravotnímu stavu anebo stavu pleti v oblasti rtů, dochází k aplikaci na tři sezení.

Aplikaci permanentního make-upu předchází konzultace. Zde spolu probereme Vaší představu o barvě a tvaru rtů, zhodnotíme, zda je Vaše přání reálné k povaze struktury pokožky na rtech a poradíme Vám, pro Vás vhodnou techniku. Technik, kterými můžeme Vaše rty zkrášlit je hned několik. Například technika „Jemné probarvení včetně kontury“ rty velmi jemně probarví a zakreslí tvar rtů bez viditelné kontury, naopak technika „Střední probarvení včetně kontury“ je výraznější, s použitím středně výrazných tónů. Intenzivní probarvení je velmi přesné a výrazné probarvení.. Se všemi technikami Vás seznámíme, vysvětlíme následný postup a vybereme pro Vás ideální metodu. Konzultace předchází samotné aplikaci anebo si jí zákaznice může domluvit zvlášť.

Poté dochází už k samotné aplikaci permanentního make-upu. Na tento den byste si měla vyhradit tři hodiny času stráveném v našem salóně. Aplikace díky anestetikům, které používám není bolestivá a proto není důvod k obavám. Po aplikaci budete mít po krátkou dobu rty lehce nateklé, na chvíli tak zjistíte, jak byste mohla vypadat po vyplnění rtů kyselinou hyaluronovou. 🙂

Otok rtů po aplikaci přetrvává 2 až 3 hodiny a pigment je mnohem intenzivnější, než bude výsledný odstín po 8 týdnech, kdy se zpravidla provádí korekce. Po zákroku je nutné vynechat minimálně po dobu 10 dnů veškeré sporty, vyhýbat se kontaktu s vodou, vynechat bazény, sauny a solária. Aby nedošlo ke ztrátě pigmentu, je také nutné minimálně 7 dní pít veškeré tekutiny přes brčko. Všechny důležité informace a pravidla jak o rty a permanentní make-up pečovat dostanete při aplikaci.

Pokud máte suché rty a objevují se Vám neustále šupinky, je nutné abyste rty minimálně 14 dnů před aplikací dostatečně hydratovala hydratačními séry anebo denními krémy. Zároveň je v tomto případě nutné provést peeling rtů. Pokud opary trpíte často, je vhodné před aplikací posílit imunitu Herpesinem nebo Zoviraxem. Začít s užíváním tablet byste měla 3 dny před aplikací. Léky jsou, ale pouze na předpis, proto se ještě před užíváním poraďte s Vaším lékařem. Posílit imunitu před aplikací však doporučuji každé ženě, nehledě, zda trpní na opary. V případě, že se Vám před aplikací objeví opar, nachlazení anebo právě dobíráte antibiotika je žádoucí aplikaci permanentního make-upu odložit.

Aplikace je vhodná pro všechny ženy, které si chtějí jen lehce nebo i výrazně doplnit pigment svých rtů. Permanentní make-up také přichází v úvahu v případě chybějícího tvaru rtů, ať už se vytratil s věkem či po oparech. Někdy stačí velmi málo a krásně vytvarované a probarvené rty dokáží Vaší tváři vykouzlit zářivý úsměv.

Budu se na Vás těšit,

Vaše Vlaďka.

Před aplikací

Po aplikaci

jedině s profesionály

Permanentnímu make-upu se věnujeme již patnáctým rokem
rezervovat termín

Další články

Související