Autor Vlaďka Hýblová

Čepelková metoda neboli microblading

Autor Vlaďka Hýblová

Zveřejněno 27. 11. 2019

Inspiraci k napsání článku na téma čepelkové metody jsem načerpala z jedné z mých nedávných prací, kterou jsem zveřejnila na svém Facebook profilu. Jednalo se o opravu obočí po nezdařené aplikaci permanentního make-upu právě čepelkovou metodou.

Za svou praxi jsem se setkala s nespočtem zákaznic, které si nechaly obočí upravit touto technikou a bohužel všem zůstaly oči pouze pro pláč. Moje nedávná zákaznice nebyla výjimkou a při návštěvě se mi svěřila s její otřesnou zkušeností. Samotný zákrok byl velice bolestivý a cestou domů její nově upravené obočí natolik krvácelo, že si musela na rány tisknout vatové tampóny. Výsledek byl jak jinak než katastrofální.

Čím více je pleť při aplikaci poničena, tím méně pigmentu přijme, hůře se hojí a dochází ke zjizvení. Opravy pleti v takovém stavu nejsou snadné. Jak zákaznice, tak osoba provádějící zákrok se musí obrnit trpělivostí. Naštěstí v tomto konkrétním případě oprava dopadla výborně a zákaznice odcházela nadšená.

Co to tedy přesně je čepelková metoda?

Představte si pero bez přísunu elektrické energie a místo hrotu je na konci velmi ostrá žiletka/čepel (názvů může být několik). Osoba provádějící tuto metodu musí prorazit tímto nástrojem a svou silou pokožku aby zavedla pigment pod kůži. Výsledek její práce v tomto případě o to více záleží na její šikovnosti.

Jak naopak funguje aplikace permanentního make-upu tetovacím zařízením?

Budu vycházet ze zařízení, které používáme v našem saloně. Tyto přístroje jsou vyráběny v Itálii s garancí vysoké kvality.

Představte si opět psací pero, na jehož konci je nasazena jehla v pouzdře. Pomocí pístu, magnetického pole a elektřiny je vyvíjen velmi rychlý impuls k tomu, aby jehla vykonávala vertikální pohyby a zaváděla pigment do pokožky. Jedná se o tzv. cartridge systém.

Tento přístroj má mnoho vlastností klíčových pro výborné provedení permanentního make-upu. Díky speciálně vyvinutému systému uvnitř pera a velmi kvalitním, laserem ostřeným jehlám, je jeho přesnost v zavádění pigmentu naprosto vynikající. Je možné také nastavit hloubku vpichu jehly, což u čepelkové metody samozřejmě není možné. Aby toho nebylo málo, tak tento přístroj má šestý smysl a dokáže vyhodnotit vaši pleť a přizpůsobit se tak, aby byl výsledek co nejlepší.

Kůže na fotografii je zjizvená, nejedná se o zbytky pigmentu.

Jak nedopadnout jako paní na obrázku?

Dnes se mě jedna z mých zákaznic zeptala, jak se vlastně nazývá metoda aplikace permanentního make-upu obočí, kterou prezentuji na mých stránkách.

Odpověď zněla „permanentní make-up“. Tato paní by ráda na tento zákrok poslala svou dceru, ale má obavy z toho, aby nedopadla podobně jako paní na obrázku. Je důležité zmínit, že konečný výsledek není pouze o přístroji a pigmentech, ale je velmi důležité, kdo tu práci provádí. Vždy by to měla být osoba, která se v oboru neustále vzdělává, svou prací žije a ze všeho nejdůležitější je pro ni spokojenost zákaznic.

Na závěr bych chtč la jako obvykle pobídnout všechny dámy, které uvažují o permanentním make-upu, aby se snažily zjistit co nejvíce informací o salonu. Chtějte vidět ukázky prací, pročtěte si web, Facebook, recenze a domluvte si konzultaci. Pokud si i nadále nebudete jistá, dejte si čas na rozmyšlenou nebo hledejte dále.

Přeji štěstí při výběru správného salonu.

Mějte se hezky,

Vlaďka

jedině s profesionály

Permanentnímu make-upu se věnujeme již patnáctým rokem
rezervovat termín

Další články

Související