Autor Vlaďka Hýblová

Příběh zákaznice aneb „rady“ nad zlato

Autor Vlaďka Hýblová

Zveřejněno 11. 12. 2019
Ne vždy se vyplácí dát na rady vašeho okolí. Tím spíše, když se z rad stane nátlak a jediné východisko je zkrátka udělat, co si okolí žádá. A když to pak nedopadne úplně dobře? Jedinou osobou, kterou za to budete trestat jste vy sami…

Nedávno jsem ve svém salonu měla zákaznici, která si přála krásné a přirozené obočí. Stačilo zvýraznit tvar, doplnit chybějící chloupky a očekávaný výsledek mohl být fantastický.

Po prvním sezení byla zákaznice obeznámena s následnou péčí a byl dohodnutý termín finální korekce. Po několika týdnech na druhém sezení jsem však byla překvapena, že místy pigment zcela chyběl, ačkoliv jinde se usadil velmi dobře.

Zkušenost mi napovídala, že toto není běžná reakce kůže při správně prováděné péči po první aplikaci PMU, a tak jsem zákaznici rozpovídala.

Po první aplikaci se zákaznice ocitla pod palbou kritických kolegyň v práce, které považovaly její “nové” obočí za nedostatečně výrazné. Jejich hlavním argumentem bylo to, že přeci nikdo ani nepozná, že na nějakém permanentním make-upu vůbec byla. Samozřejmě lze provést i výraznější práci, ale není právě přirozenost tím, po čem v tomto případě většina z vás touží :)?

Zákaznice se bohužel nechala unést nepříjemnou kritikou a na doporučení svých kolegyň si všechny chloupky v obočí vytrhala, aby byl PMU “více vidět”. To vedlo samozřejmě k tomu, že místy zcela vypadl aplikovaný pigment a v obočí vznikla nevzhledná prázdná místa. Navíc opakovaným vytržením chloupků dochází k poškození jejich růstu. Chloupky ztratí svou dřívější kvalitu nebo přestanou růst úplně.

Ponaučení na závěr

Než se rozhodnete pro aplikaci permanentního make-upu, zkuste se zamyslet co od něj opravdu očekáváte. Vždy si nechte poradit od profesionála a zbytečně nepodléhejte tlakům vašeho okolí. Není ale výjimkou, že pod tlakem se může ocitnout i samotný profesionál provádějící PMU, a to ze strany zákaznic. Nejčastějším požadavkem je příliš výrazné provedení PMU. Zkušený profesionál by tyto situace ale měl zvládat a doporučit zákaznici takové provedení PMU, které jí bude slušet. Zkrátka, dejte na rady výhradně od profesionála! Není nad léty vicvičené oko profesionála :)!

jedině s profesionály

Permanentnímu make-upu se věnujeme již patnáctým rokem
rezervovat termín

Další články

Související