Autor Vlaďka Hýblová

Modrošedá razítka? Pryč s nimi!

Autor Vlaďka Hýblová

Zveřejněno 16. 11. 2019

V dnešní době, kdy u nás permanentní make-up ještě stále není moc rozšířen, může dojít ke zkresleným představám, jak by ideální obočí mělo vypadat. Často bývá permanentní make-up nazýván tetováním obočí, ale není to tak úplně pravda. Při slově tetování si představíme modrošedý obrázek rozpitý v kůži. A přesně takto by žádné obočí vypadat nemělo.

Bohužel se s takovým obočím setkávám často.

Když víme, jak přirozené obočí vypadá, jak je možné, že modrošedé obočí vznikne?

Začátek i konec odpovědi můžeme hledat u specialistky na permanentní make-up, která takové obočí vytvořila. Tato specialistka může být nedostatečně proškolená a tak nevědomky, neznalá dermatologie, ukládá pigment do jiné hloubky, než tam, kam patří. Naopak může být vzdělaná dostatečně, ale používá nekvalitní pigmenty, jehly nebo strojky.

Naše kůže je specifická tím, že je naším ochranným štítem. Je naší součástí, pracuje s námi a to hlavně pomocí nervových zakončení. Díky nim vnímá co se s ní děje a jak se k ní chováme. Kůže dýchá, pracuje pro nás, odráží naše zdraví, přijímá a vylučuje.

Je pro nás důležitá a proto je nutné ji respektovat. U zásahu jako je permanentní make-up, který je prováděn jehlou a pigmentem vpravovaným do pleti, to platí dvojnásob.

Jak se tedy modrošedému obočí vyhnout?

V první řadě je důležité navštívit profesionála na slovo vzatého, neboť napravit takovou nepříjemnost bývá složité. Je důležité odložit stranou snahu ušetřit, protože to vás ve výsledku může přijít pěkně draho.

 

 Jak takového profesionála najít?

  • Prohlédněte si výsledky práce a chvíli práci sledujte.
  • Hledejte reálné fotografie a zpozorněte, když vidíte upravené fotografie s přidanými filtry. Mohou být totiž poupraveny aby vypadaly lépe, než ve skutečnosti jsou.
  • Výsledky vám řeknou víc, než vystavené certifikáty.
  • Čtěte si recenze a vyberte si salón s těmi nejkladnějšími.
  • Také je důležité domluvit si alespoň 2 schůzky v různých salonech, na základě kterých si uděláte vlastní názor.

 

4 body, jak poznat opravdového profesionála:

  • Profesionál pracuje s kvalitními pigmenty.
  • Profesionál by měl umět poradit své klientce a popřípadě i umět vyvrátit požadavek v její prospěch.
  • Profesionál musí dokonale znát fyziologii pokožky.
  • Poslední bod je velice důležitý, protože permanentní make-up není líčení, které večer opět sundáte. Opravdový profesionál se vyzná a doporučí pigment o kterém si je jistý, že vašemu typu bude dokonale slušet.

 

V případě, že modrošedé obočí máte, nezoufejte. Zkušený profesionál umí tento problém napravit. Zhodnotí stav aplikace permanentního make-upu a navrhne řešení. Lze to napravit opravou formou permanentního make-upu, laserem nebo metodou Pigment Off. Oba případy s sebou nesou možná rizika, ale o tom si povíme zase příště.

Na závěr zbývá říci, že permanentní make-up není na vždy, sama kůže nám to neumožňuje. Ani není třeba aplikaci podstupovat každý měsíc, protože kůže nepracuje tak rychle jako například vlasy. Navštivte správný salon jednou za rok a výsledkem bude zářivý pohled a vaše spokojené já.

 

 

jedině s profesionály

Permanentnímu make-upu se věnujeme již patnáctým rokem
rezervovat termín

Další články

Související